Hovedhuset er rundt 150 år gammelt. Det har 4 store soverom, to bad og et gjeste WC. Hele huset har blitt pusset opp med nytt tak, nye vinduer, kledning osv. Både innvendig og utvendig har huset blitt pusset opp i originale farger med tro kopier av de opprinnelige dørhåndtakene. Huset kan leies på ukebasis igjennom Kragerø Booking.

Huset er komplett møblert for 8 personer. Dagfrid Bråtane, arkitekt i Trafo, har bistått med alt fra fargevalg eksteriør/interiør til innredning. Hvor det har vært mulig har vi søkt å finne lokale leverandører og også antikviteter med tilknytning til området. For eksempel er alt av steintøy fra Porsgrund og glass fra Hadeland.

Kurdøla ligger vanskelig til i forhold til internett forbindelse, så vi måtte få internett via satellitt. Dette er en relativ langsom forbindelse men man kan i alle fall lese e-post. Verisure har levert alarmanlegg med videoovervåking og seriekoblede brannvarslere i alle soverom. Vi har montert satelittmottaker for TV. Denne tar inn en rekke europeiske TV kanaler, men ikke norsk TV. I tillegg finnes det DVD spiller og en god lydplanke. Ellers er huset utstyrt med vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin og ellers det man trenger for et komfortabelt opphold.

Låven har en grunnflate på over 400 kvm. Det ryktes at låven var den største i Kragerø da den ble bygget, men at den senere har blitt overgått av en annen. Driften ble lagt ned for rundt 30 år siden, og den står i dag tom. Dersom noen gjerne vil leie en stor og fin låve er det bare å ta kontakt!